fredag 17 september 2010

Välkomna på föreläsnings-och nätverksdag!

20 oktober blir det föreläsnings- och nätverksdag i Lagerhuset. Där tänker vi att försöka definiera jämställdhetsbegreppet, se vad som görs i angränsande kultursektorer som film, och diskutera varför jämställdhetsarbete behövs. Syftet med seminariet är att följa upp och fortsätta påbörjat arbete under Open Space som vi anordnade på Göteborgs Konstmuseum i våras - och att skapa ett aktivt nätverk.  Föreläsare är Annika Hellström från Doris/Dorisfilm (här kan ni läsa intervju med henne) och Hendrik Zeitler (konstnär och ordförande Galleri Box).

läs mer
anmäl dig

Pinkbat

När man loggat ut från Facebook kan man lägga ner lite tid på Nationella Sekretariatet för Genusforskning. Där kan man bland annat läsa om hurvida Batman kan vara rosa och att genusforskare i Norge blivit till komiskt stoff!

onsdag 8 september 2010

Jämställd tro?

Det är inte bara i konstvärlden man kan göra jämställdhetsförbättringar. I magasinet People no2 (obs: s.56-59)kan man läsa om den traditionella synen på manlig och kvinnlig tro. New ageflummig häxa eller filosoferande naturromantiker?