måndag 23 augusti 2010

Göteborgs Feminist Film Festival


Hösten närmar sig med stormsteg. Way out west fanns länge där i horisonten som något att se fram emot och hålla sig fast i som en sista anhalt på sommaren. Nu är den förbi och vi blickar framåt för att se vad den Göteborgska kulturkalendern har att erbjuda. Något att skriva upp i kalendern är Göteborgs Feminist Film Festival. Den första av sitt slag. Det är en fullspäckad filmhelg att se fram emot som går av stapeln den 3-5 september.

Konceptet för festivalen bygger på att att skapa utrymme för den film som inte visas på de stora biograferna. En festival skapad av, för och med dagens oetablerade feministiska filmarbetare, som arrangörerna själva formulerar det. Ett femtiotal filmer kommer att visas fördelade på lokalerna kring Järntorget: Folkets hus, Kvinnofolk högskolan och bike-in-bio vid Röda Sten. Mer info hittar ni HÄR.

Biljetter kommer finnas att köpa i foajén på Folkets Hus och där kommer även festivalen invigas med pompa och ståt fredagen den 3:e september 17.00. Kvällen avslutas på Pustervik med filmdebatt och sedan är det bara att inta plats lördag förmiddag och se film i dagarna två!

torsdag 5 augusti 2010

rättviseförmedlingen på facebook

Letar du kanske efter en manlig genusvetare eller en kvinnlig trollkarl? Rättviseförmedlingen hjälper projekt, företag och medier att hitta alternativ ifrån underrepresenterade grupper. Rättviseförmedlingen finns också på facebook!